Fascial Manipulation

 
Gistrup Fysioterapi´s speciale er Fascial Manipulation® (FM) Level I-III. Klinikken benytter kun FM som manuel behandling! Det sikrer dig optimalt udbytte, da det ellers ikke er muligt for terapeuten at få maksimal erfaring med FM. FM er ikke led-manipulation!

Klinikken har praktiseret FM siden 2013 og derfor blandt de allerførste i Danmark med solid praktisk erfaring. En erfaring der som nævnt bedst opnås ved 100% fokus på én teknik. 

Du skal ikke lave øvelser og vil typisk opleve mærkbar bedring efter 1-3 behandlinger.

Sådan virker Fascial Manipulation
Ved FM identificeres punkter og fasciebaner der er fysiologisk ændrede, ved en grundig analyse via samtale, bevægelsestest og fysisk inspektion (palpation). Herefter dybdebehandles... læs mere.

FM er ikke ledmanipulation, men mobilisering af bindevæv, dybe muskelhinder og øvre fascier, via hhv. dybe og specialiserede teknikker samt kendskab til såvel punkter, punkternes indbyrdes interaktion  og forbindelse via banerne. 
 
Sådan virker Fascial Manipulation og behandling af den dybe muskelhinde eller bindevævet
Som udgangspunkt skal du hos Gistrup Fysioterapi ikke lave hjemmeøvelser! (før bevægelighed og smertereduktion er opnået).


Gistrup Fysioterapi e
r en af ganske få klinikker i Danmark der er eksamineret og certificeret i Fascial Manipulation´s samtlige 3 niveaer, Level I-III. Niveau 3 opnås kun ved kursus i Italien.

Metoden er udviklet af fysioterapeuten Luigi Stecco og hans to børn der begge er læger og anatomer, Antonio Stecco og Carla Stecco. 

- Level I-II: Behandling af problemer i hele bevægeapparatet (opnået i 2012-2013)
- Level III:  Behandling af indre dysfunktioner (ikke indre patologier) (opnået i 2015)

Se nærmere om Fascial Manipulation (der ikke må forveksles med ledmanipulation som i kiropraktikken), i menuen til venstre.

Mobilisering af bindevæv/facier og muskelhinder efter Stecco-metoden er klinisk og videnskabeligt veldokumenteret i såvel videnskabeligt publicerede artikler, bøger og dissketion af døde mennesker, for at kortlægge fasciens anatomi.

Udover bindevæv- og fascie behandling, tilbydes en række supplerende ydelser og behandlingsformer, se menuen.
 
Fascial Manipulation fascier bindevæv facier behandling muskelhinder
Fascial Manipulation af bindevæv og muskelhinder - en bindevævs behandling der ofte virker når alt andet er prøvet

 
Lokal fysioterapi i Gistrup og omegn - tæt på Aalborg Øst, Klarup, Nøvling, Lillevorde, Sønder Tranders, Vårst, Fjellerad, Gunderup, Visse, Vejgård, Sejlflod, Ferslev Gudumholm, Gug, Oppelstrup, Torderup, Gudum, Gudumlund, Skovstrup, Lundby, Kongerslev og Aalborg Universitetspark. Muskelhinder muskelhinder muskelhinder